V popredí sviežej ovocnej vône vystupuje tón zeleného jablka, s dotykom púpavového medu a závanom kvitnúceho agátu. Šťavnatá chuť sa nesie na ovocných tónoch grapefruitu, žltého melóna, ale aj broskyne a zeleného jablka. Dochuť doznieva v znamení egreša a červeného pomaranča.
Pálava je moravská odroda viniča pomenovaná podľa chránenej krajinnej oblasti Pálava. Vnikla krížením odrôd Tramín červený a Müller Thurgau. Víno má podobný charakter ako Tramín červený, avšak je jemnejšie.
Víno je možné podávať aj ako aperitív, či digestív.
Odporúčame ho k jedlám z husacej pečene, k pečeňovým paštétam, k rybám, ku korenistým jedlám, k jedlám ázijskej kuchyne, k sladkým úpravám mäsa. Hodí sa k ovčím a kozím syrom, ktoré sú stredne vyzreté. Dobre sa kombinuje so sladkými dezertami a palacinkami.